停電

頭先用緊電腦途中突然中斷, 周圍一遍漆黑, 原來北區停電, 之後又聽到門口話有人困電梯, 唯有慢慢等佢恢復電力, 洗澡要靠點蠟燭. 之後終於恢復了電力, 開電腦唔夠一陣又停過, 但係出面條街好多大廈都仍然有電, 結果只係宏建同宏開冇電, 超倒楣, 然後又等左一輪又有番電, 開電腦上msn唔夠一陣再停, 有種被愚弄的感覺, 呢次等左好耐, 蠟燭都差唔多燒完, 於是媽媽拿出了油燈, 即時光左好多, 於是等左好耐先恢復……
今次一共連續停電三次, 每次都是開緊電腦, 希望唔會壞…..= =
順便貼左油燈的相……
第一張開了閃光燈, 第二張冇開……
 
廣告
本篇發表於 生活。將永久鏈結加入書籤。

One Response to 停電

  1. Beno 說道:

    三次咁嚴重?電力公司都唔知搞嘜

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s